U bent hier: Home / Diensten / Ontwerpen - PCB ontwikkeling

Ontwerpen - PCB ontwikkeling

schema - ontwerp - fabricage - programmering - testen

Elke electronische schakeling doorloopt een heel traject van ontwerp tot het uiteindelijke product. Dat kan een zelfstandig product zijn of een halffabrikaat. Lapis kan u in elke stap het werk uit handen nemen.

Functioneel ontwerp

Samen met u worden de eisen opgesteld waaraan het uiteindelijke product moet voldoen. Deze eisen bestaan uit alle aspecten van het product. Denk daarbij ondermeer aan prijs, productieaantallen, gebruikte materialen, electrische eigenschappen, milieu eigenschappen, copyright protectie. Dit pakket van eisen wordt vertaald naar een functioneel ontwerp.

Electrisch schema

Na de totstandkoming van het functioneel ontwerp (FO) wordt het electrisch schema gemaakt. Als het schema bepaald is worden de de componenten geselecteerd. De componenten lijst geeft ook al direct een indicatie van de kostprijs van het ontwerp. Technologie eisen als SMD en through-hole montage worden hierbij natuurlijk ook meegenomen.

PCB

Het electrisch schema en de componentenlijst dient als basis voor de printplaat layout. De componenten worden als eerste geplaatst, rekeninghoudend met electrische eisen als EMC en HF eigenschappen.

Prototype

Van het printplaat ontwerp worden Gerber files en Excellon boor files gegenereerd. Deze dienen voor de productie van de printplaat. Het maken van een prototype print duurt 3-5 werkdagen. Als de printplaat klaar is worden de componenten gemonteerd. Daarna kan de print electrisch getest worden. Als het ontwerp programmeerbare logica of mocroprocessoren bevat wordt in dit stadium ook de prototype software getest.

Software

Met het prototype wordt de software ontwikkeling voltooid. Als software en prototype gereed zijn dan begint een uitgebreide testfase. Hiervoor wordt in samen met u een testplan opgesteld. Het testplan moet anwoordt geven op de vraag of het ontwerp en de software samen voldoet aan de eisen zoals die waren beschreven in het FO. Pas nadat de testen met goed gevolg zijn doorlopen begint de productie fase.

Nul serie

De productie begint met een eerste kleine serie. Deze 'nul' serie dient om de productiekwaliteit te borgen. De geproduceerde exemplaren ondergaan stuk voor stuk uitgebreide test om zeker te zijn dat serieproductie geen verrassingen meer heeft. Meestal worden deze eerste exemplaren ook gebruikt om de eerste eindproducten bij klanten te demonstreren.

This is Sliced Diazo Plone Theme